Huawei’den Ülkemiz Gençleri İçin “Geleceğin Tohumları” Projesi

Huawei, ülkemizdeki teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarının yanında kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. “Seeds for the Future” projesi ülkemizde de yürütülüyor. Huawei tarafından, birçok üniversite öğrencisinin de katılımıyla hayata geçirilen Geleceğin Tohumları projesi (Seeds for the Future) ile öğrenciler, verilen bilişim eğitimleri ile bilinçlenirken Çin kültürünü de yakından tanıma fırsatını yakalıyorlar.

Huawei daha önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinde sürdürülebilirliği esas almasının yanı sıra ülke ekonomisine de katkıda bulunacak projeler geliştirmeyi amaç edinen bir firma. HuaweiGeleceğin Tohumları projesi ile de başta Boğaziçi Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ve Koç Üniversitesi olmak üzere Türkiye’deki birçok üniversitedeki öğrencilerin katılım gösterdiği bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdi. Katılım gösteren öğrencilerin arasından seçilerek projeye dahil olan gençler, teknoloji ve kültürel bilgi edinecekleri eğitimlere katılmaya da hak kazandılar.

Birçok üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen proje, Türkiye’deki gençlerin yeteneklerini geliştirme ve hayallerini gerçekleştirebilmeleri konusunda onları teşvik etmenin yanı sıra ülke ekonomisine katkıda bulunmayı ve istihdam yaratmayı da hedefliyor. Öğrencilerin dijital dünyayı tanımaları ve aldıkları eğitimleri profesyonel iş hayatında da uygulayabilmeleri amacıyla öne çıkan Geleceğin Tohumları projesi, bilişim ve teknoloji alanında da nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlıyor. Proje, farklı kültürlerdeki insanları bir araya getirerek farklı bakış açıları yaratmayı hedeflerken, gençlere sunduğu bu hizmetler ile onlara iş kültürünü öğrenme, teknolojiye dair bakış açısı kazanma ve kariyer hedefi belirleme gibi konularda da yardımcı oluyor.