Müşteriden Önce Patronun Dikkatini Çekmek

Dr. Alaattin Büyükkaya mesai saatleri dışında Emirgan’da oturan Sakıp Sabancı ve Beylerbeyi’nde ikamet eden Sabancı Ailesi’nin her gün gelip gittikleri güzergâhı tespite koyuldu, yakın takibe aldı. Daha sonra Elmadağ’daki Kamera Reklam’ı ziyarete gitti. Kamera Reklam’ın patronunu arabasına alarak Sakıp ve Erol Sabancı Beylerin yol güzergâhlarına götürdü. “Benim patronlarım her gün buralardan gelip geçmektedir. Bir ay içinde bu yolu AK Sigorta reklamlarıyla donatacaksın. Patron nereye baksa bu reklamları görecek.” dedi. Oturup anlaştılar ve Kamera Reklam gereğini yaptı.

Sakıp Sabancı’nın dikkatini çekti bu reklamlar. “Bu da nereden çıktı gardaşım!” demediği kaldı. Telefon açtı Alaattin Büyükkaya’ya. “Gardaşım Ag Sigorta’da neler oluyor? Elin değdikçe değişiyor. Çok güzel reklamlar koymuşsun. Eline sağlık.” dedi. Bu gelişme patronların AK Sigorta’ya olan ilgisini de hızla artırmıştı. Belki müşterilerden önce Sabancı Ailesi’nin şirkete karşı kalbini kazanmak, kendi mallarına daha fazla sahip çıkmalarının yolunu açmıştı.

Kaynak: Mehmet Cemal Çiftçigüzeli, Yalnız Yürümeyeceksin: Bir Sigorta Duayeni Dr. Alaattin Büyükkaya’nın Hatıraları, Hayat Yayın Grubu