Vatan Bilgisayar’dan Kısa Kısa

Bir saat ayakta dur, 400 lira kazan

Yüzde 25’lik kampanya ertesinde bloglarda yazışmalar var. Biri “Dün Vatan Bilgisayar’da yüzde 25 indirim vardı, 400 lira ucuz alıcam diye bir saat kasa kuyruğunda bekledim.” diye yazıyor. Diğeri ona şöyle cevap veriyor: “Ne söyleniyorsun, hiç bir saat ayakta durup 400 lira kazandığın olmuş muydu?

Depo mu dolduruyor?

Genç bir çocuk Topkapı mağazamıza gelmiş. OEM’in (bilgisayar parçalarının) bulunduğu bölüme yönelmiş ve güzel bir kasa beğenmiş. Sonra satış elemanına dönüp “Ben bilgisayardan anlamıyorum, bu kasa güzel gözüküyor, bunun içini 1.000 liralık doldurur musunuz?” demiş.

Müşterinin “Doldurur musunuz?” dediği; işlemci, hard disk, RAM, disket sürücü, DVD sürücü, ekran kartı, ses kartı gibi bilgisayarı oluşturan parçalardı.

Yazıcıya kuş sıkışmış

Bir gün Vatan’daki yöneticilerin e-maillerine, bir teknik servis formumuzun görüntüsü JPEG olarak gelmişti. Formun üstünde müşteri bilgileri, yazıcının marka ve modeli gibi bilgiler yer alıyordu. Bunların altında ise “Yazıcının içine sıkışmış olan kuş, üstün çabalar sonucu itina ile çıkarılmış, toner olmadığı için yazıcı test edilememiştir.” yazıyordu.

Bu şaka gibi form üzerine hepimiz Konya mağazamızı aradık. Gerçekten de müşterinin birinin evinde bir kuş camdan içeri girmiş, korku ve panikle kaçmaya çalışırken yazıcının içine sıkışmıştı. Müşteri, kuşa ve yazıcıya bir şey olmaması için teknik servisimize ürünü götürmüş. Arkadaşlar kuşu ve yazıcıyı kurtarmış ve forma da yukarıdaki cümleyi yazmışlar.

Virüs

Unutulmayan bir başka hikâye de Topkapı mağazamızda yaşanmıştı. Topkapı’dan müşterimizin biri aramış ve telaşlı bir ses tonuyla, “Bilgisayarımda çok önemli bilgiler var ama virüs girmiş.” demiş. Arkadaşlar, “Mağazaya getirin, bakalım.” yanıtını vermişler.

Müşteri elinde monitör ile gelmiş. Teknik servisteki arkadaşlar virüsün kasa kısmında olması gerektiğini, kasanın nerede olduğunu sormuşlar. Müşteri ise kendinden emin bir şekilde, “Yok” demiş, “Ben monitörde gördüm, kasadan monitöre geçmiş herhalde.”

Çocuklar müşteriyi utandırmamak için bir şey demeden monitörü teknik servise almışlar. Bir bakmışlar ki, ekran ile ekran koruyucu arasında hareket eden, siyah, küçük bir şey var. Ekran koruyucuyu kaldırdıklarında da bir sinek uçup kaçmış. Ekranı silmişler ve müşteriye “Virüs temizlendi” diyerek ürünü teslim etmişler.

Kaynak: Hasan Vatan, Bu Vatan İçin Neler Yapmadık ki? Vatan Bilgisayar’ın Sıradışı Öyküsü, Vatan Bilgisayar Yayınları